Pyöräilyn ulkokauden alkamiseen ei ole enää kauan sään muuttuessa lämpimämmäksi. Polkupyörä ei ole ainoastaan rento tapa liikkua ympäristöystävällisesti arjessa vaan myös perheen kanssa vapaa-ajan retkillä. Pyöräilyyn kuuluu monta lajia, joista jokaiselle löytyy mieleinen harrastus. Maantiepyöräily on meille varmasti eniten tuttu kilpaurheilulaji televisiosta. Ratapyöräilynkin vielä muistamme, vaikka emme siihen niin paljoa huomiota kiinnitä.

Jo vuosikymmenien ajan on pyöräilijätaviksen ehdoton ykkössuosikki pyörää ostettaessa ollut massiivinen ja tukevarenkainen maastopyörä. Maastossa voi kuitenkin harrastaa vielä monia muitakin alalajia, joihin jokaiseen löytyy oma pyörätyyppinsä. Kellarissasi voi siis seisoa tavallisen kaupunkipyörän vieressä maastopyörän lisäksi myös maastoajoon, alamäkiajoon, trialiin tai Dirt-pyöräilyyn soveltuva pyörä. Parasta siis pitää autotalli itsellään ja muuttaa se pyöräkokoelmasi varastoksi. Muita lajeja ovat BMX-pyöräily, pyöräsuunnistus ja triathlonin pyöräilyosuus.

Pelaamisella, veikkaamisella ja vedonlyönnillä on ollut omalaatuinen suhde kilpapyöräilyyn jo melkein yli sadan vuoden ajan. Seuraavissa jutuissa valaisen hieman lajin ongelmia sekä kilpailujen järjestäjien ja varmasti katselijoidenkin toivomia muutoksia, jotta lajin uskottavuus ja puhdas urheiluhenkisyys palaisivat.

Meistä tuntuu globaalisessa ja kapitalistisessa maailmassa yhä useammin siltä, että nopeat yhteydet maailman toiselle puolelle eivät aina ole suotuisia. Vedonlyönnin siirtyminen nettiin on mahdollistanut suurien rahasummien virtaamiseen ennen tuntemattomiin kohteisiin. Minkälaiset vaikutukset sillä on pitkällä tähtäimellä? Mitä mieltä sinä olet asiasta?