Pyöräily on loistava tapa liikkua, ja sen suosio kasvaa vuosi vuodelta. Yhä useammat ihmiset valitsevat pyöräilyn töihin tai kouluun, ja kun sää lämpenee, yhä useammat ihmiset lähtevät poluille ja pyöräteille. Jos harkitset pyöräilyn aloittamista, on muutamia asioita, jotka sinun on otettava huomioon ennen kuin teet ostoksen. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit valita itsellesi sopivan pyörän ja miten rahoitat ostoksesi.

Valitse pyörä käyttötarkoituksen mukaan

Ensimmäiseksi sinun on päätettävä, millaisen pyörän haluat. Pyörätyyppejä on neljä: maantiepyörät, maastopyörät, hybridipyörät ja cruiser-pyörät. Maantiepyörät on suunniteltu nopeutta varten, ja ne ovat pyöräilijöiden suosituin valinta. Maastopyörät on suunniteltu maastoajoon, ja niissä on leveämmät renkaat ja jousitus. Hybridipyörät ovat maantie- ja maastopyörien risteytys, ja ne ovat hyvä valinta, jos aiot ajaa sekä asfaltilla että maastossa. Cruiser-pyörät ovat yksinkertaisin pyörätyyppi, ja ne sopivat erinomaisesti leppoisaan kaupunkiajeluun.

Budjetoi hankinta

Kun olet päättänyt, minkä tyyppisen pyörän haluat, sinun on selvitettävä, kuinka paljon olet valmis käyttämään rahaa. Polkupyörien hinnat vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin. Jos olet vasta aloittamassa, suosittelemme ostamaan keskitason polkupyörän. Voit aina myöhemmin päivittää kalliimpaan malliin.

Jos et ole varma, kuinka paljon rahaa haluat käyttää, suosittelemme, että rahoitat ostoksesi henkilökohtaisella lainalla. Näin voit hajauttaa pyöräsi kustannukset ajallisesti ja maksaa ne pois hallittavissa olevissa kuukausierissä. Laina on usein myös huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi luottokortilla maksaminen.

Voit myös vaihtoehtoisesti rahoittaa hankinnan osamaksulla. Tämä tarkoittaa, että maksat ennakkomaksun ja sen jälkeen kuukausittaisia maksuja, kunnes pyörä on maksettu pois. Tämä vaihtoehto on saatavilla vain tietyiltä jälleenmyyjiltä.

Kun olet päättänyt, miten rahoitat ostoksesi, jäljellä on enää sinulle sopivan pyörän valinta. Jos et ole varma, minkä mallin valitsisit, suosittelemme käymään paikallisessa polkupyöräliikkeessä ja keskustelemaan asiantuntijan kanssa. He pystyvät neuvomaan, mikä pyörä sopii parhaiten tarpeisiisi, ja auttamaan sinua löytämään budjettiisi sopivan mallin. Hyvää pyöräilyä!