Pyöräily ja vedonlyönti

Kuten jo aiemmin kerroin kuuluu kilpailu pyöräilyn historiaan jo alusta asti ja siinä yhteydessä raha. Rahalla en tarkoita vain sponsorointia ja mainossopimuksia vaan myös kilpailun tuloksesta lyötäviä vetoja. Perinteisten paikan päällä tapahtuneiden vedonlyöntien lisäksi voit nyt tekniikan kehittymisen myötä lyödä vetoa mukavasti kotoa ja sohvalta netissä.

Useat vedonlyöntisivut ovat sisällyttäneet tarjoamiinsa peleihin myös kilpapyöräilyn ja sen eri lajit. Kuuluisista pyöräkilpailuista tarjotaan ajankohtaisia päivityksiä ja ilmoituksia ajojen alkamisesta, joten pelaajalle välittyy aina tieto siitä, kuka johtaa, kuka on parantanut ja uhkaa ykkösen asemaa. Pelaajan ei siis tarvitse ollenkaan olla mukana seuraamassa kilpailuja paikan päällä tai jonkun viestintävälineen välityksellä.

preview_COLOURBOX524666

Kilpapyöräilystä pelaaminen ei ole kuitenkaan yhtä lailla suosittua koko maailmassa. Pelaajien kansallisuudella on selvä yhteys kilpailujen seuraamiseen ja pelaamiseen. Siten esimerkiksi eniten pelaajia on Euroopassa Ranskassa ja Saksassa, jossa laji on erittäin suosittu ja sen fanit tosiaankin seuraavat yksilöllisiä urheilusuorituksia. Toisaalta mm. Japanissa kotimaiset pyöräkilpailut ovat hyvinkin suosittuja vanhempien miesten keskuudessa.

Vasta-alkajana sinun on kuitenkin valittava ensin oma suosikkisivusi netissä pelaamista varten, mikäli et pääse henkilökohtaisesti paikan päälle. Sitten sinun olisi hyvä tutustua kilpapyöräilyn historiaan ja lajissa menestyneisiin voittajiin. Mielestäni on myös tärkeää tutustua eri etappeihin ja keskittyä siihen kuinka rasittavia ja vaikeita ne kilpailijoille ovat. Mikäli sinulla on jo oma suosikki, muista, että sinun on myös tutustuttava hänen heikkouksiina ja vahvuuksiinsa, jotta osaat arvioida suorituksen.

Valitettavasti kilpäpyöräilyyn liitetään nykyään viimevuotisten tapahtumien takia myös negatiivisia tunteita. Urheilijalta vaaditaan alituisesti lähes epäinhimmillisiä menestyksiä ja parannuksia aika-ajoissa. Monet sortuvat käyttämään kiellettyjä aineita suoritustensa parantamiseksi. Kansainväliset dopingtestit ovat kehittyneet ja nykyään on helpompi tunnistaa selvät väärinkäyttäjät.

Toisena epäkohtana nähdään nykyään enenevässä määrin kilpailujen ajotaktiikan mukana tuomat vaarat. Kilpajoukkueet ajavat yhdessä tukien tiimin parasta ajajaa etappien voittoon. Ajotaktiikka sovitaan etukäteen joukkueen ja valmentajan kesken. Monet näkevät tässä epäkohdan, sillä sovitun pelin mahdollisuus mm. jalkapallon lailla on olemassa.