Pyörällä matkustaen

Pyöräily voi olla jännittävä kilpailulaji, tai rentouttava harrastus. Aikakautena jolloin kaikki on ulottuvilla ja netti mukana taskussa älypuhelimessa yötäpäivää, voi olla todella rentouttavaa mennä patikoimaan maastoon tai pyöräilemään kauemmaskin.

Jotkut jopa matkustavat pyöräilemällä maasta toiseen. Siinä näkee ainakin hyvin maisemia ja saa tuntumaa turistikohteiden ulkopuoleltakin, eikä tarvitse stressata bussien tai junien aikatauluista tai hikoilla itkevän vauvan vieressä (miten paikat aina osuvatkin joko vauvojen tai alati höpöttävien ihmisten viereen). Mutta on teknologiasta hyötyäkin, ja vaikkapa juuri matkustamiseen on kehitetty jos minkälaisia älypuhelimeen ladattavia sovelluksia, jotka helpottavat matkantekoa ominpäin. Ja jos siellä älypuhelimessa tai tabletissa nyt sattuu mobiilikasino tai muuta hauskaa viihdykettä olemaan, voi se silloin tällöin olla ihan paikallaan.

Matkustaminen pyörällä ajaen on myös ekologinen vaihtoehto, ja kasvattaa taatusti kuntoa. Yleistä on Euroopassa pyörällä matkustaminen, mutta alan harrastajia löytyy ympäri maailmaa. Turvallisuusasioista kannattaa kuitenkin ottaa selvää kauemmas lähdettäessä, teiden kuntokaan kun ei ole ihan sama joka puolella maailmaa. Joissain maissa myös pyöräilevä turisti on todella outo näky, ja alttiina helposti ryöstöille. Kaikki mitä pyöräilystä matkustamistapana tarvitsee tietää, löytyy netistä esimerkiki Adventure Cycling Associaton -sivustolta.

Pienemmässä mittakaavassa voisi kesällä matkustaa Suomessa pyöräillen. Siitä on hyvä aloittaa!